Ticaret Hukuku
Ticaret Hukuku, içerik (konu), uygulama alanı ve diğer hukuk dallarıyla bağlantısı bakımından, hiç şüphesiz en geniş hukuki alanlardan biridir. Ticaret Hukuku alanında, ticari işletmelerin iç işleyişi ve kurumsal yapıyla ilgili olanlar dışındaki uyuşmazlıkların (dış uyuşmazlıklar) çoğunluğu, sözleşmelerden kaynaklanmaktadır. Daha farklı bir anlatımla, yargıya intikal eden ticari uyuşmazlıkların çözümünde rol alan en mühim etmen, sözleşmelerdir. Zira sözleşmlerle ilgili başta Türk Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine baktığımızda, “taraflar aksini kararlaştırmamışsa”, “sözleşemede aksi hüküm yoksa” gibi ifadelere çok yer verildiği görülür. Dolayısıyla kanun koyucu ticari işletmelere, emredici bir takım kuralların dışında, sözleşme serbestisi ilkesi gereği, hemen hemen her alanda, geniş bir sözleşme yapma ve içeriğini diledikleri şekilde belirleme özgürlüğü tanımıştır.
İstanbulHDA, bir ticari işletmenin ihtiyacı olan her türlü sözleşmelerin hazırlanmasında ve sözleşmelerden doğabilecek uyuşmazlıkların çözümünde, danışmanlık, arabuluculuk ve dava takibi hizmeti sunmaktadır.
Alım-satım sözleşmeleri, eser sözleşmeleri, tedarikçi sözleşmeleri, tek satıcılık sözleşmeleri, acentalık sözleşemleri, franchise sözleşmeleri, distribütörlük sözleşmeleri, joint venture (ortak girişim) sözleşmeleri, danışmanlık sözleşmeleri, . vb. ihtiyaç duyduğunuz her türlü ticari sözleşmeleriniz, güncel mevzuata uygun ve muhtemel uyuşmazlık konuları öngörülerek hazırlanmakta veya incelenmektedir.
E-Ticaret kapsamında, İnternet üzerinden satıcı ve sağlayıcı olarak tüketicilere mal satışı yapan ve hizmet sağlayan ticari işletmelerin, her türlü sözleşmeleri ve hukuki alt yapıları hazırlanmakta, İnternet içerik sağlayıcı ve yer sağlayıcılarına yönelik danışmanlık ve dava takip hizmeti verilmektedir. Gerek Fikri Mülkiyet Hukuku bağlamında gerekse kredi kartı dolandırıcılığı konularında hukuki ve cezai yollara ilişkin yasal başvuru takipler yapılmaktadır.